skip to Main Content

Tå -mellemrum og hudsvamp

 

Der kan forekomme hudsvamp mellem tæerne, hvilket viser sig i form af ødelagt og løs hud med mulige revner i tå mellemrummet. 

Årsag: Snævert og dårligt åndbart fodtøj, eksempelvis tennissko, medfører øget varme og fugt mellem tæerne. Det giver svampen de absolut bedste livsbetingelser. Behandles hudsvampen ikke, kan den brede sig til den omliggende hud både under og oven på foden samt til neglen. Huden bliver derved ødelagt, kan revne og kan ikke modstå udefrakommende påvirkninger. 

Behandling og forebyggelse: Er der mistanke om hudsvamp, bør man opsøge sin læge og få foretaget en podning af huden. Er der tale om svamp, kan man købe et svampemiddel i håndkøb på apoteket, hvilket hjælper i løbet af ganske kort tid. Har man meget varme og fugt mellem tæerne, kan man forebygge nyt svampeangreb ved omhyggeligt at holde tå mellemrummene tørre og fri for løs hud. Et godt råd i den forbindelse er at klippe en Ca. 2 x 15 centimeter lang strimmel af et stykke tyndt bomulds lærred. Det vikles ind mellem tæerne i ét lag. Husk, at det ikke må krølle, da det ellers vil gnave i huden.